Precuvântare…

Asociația Studenților Crestin-Ortodocsi Romani, filiala Craiova este asociația studenților ce provin de la majoritatea facultăților din cadrul Universității din Craiova care au dorința de a promova cultura si spiritualitatea ortodoxa in randul tinerilor in special in mediul universitar. Asociatia funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Membru A.S.C.O.R. poate fi orice student, masterand sau doctorand ortodox ce simte nevoia sa fie apropiat de niște tineri ca si el plini de frământări dar si căutări, cat si de aprofundare a spiritualității ortodoxe. A.S.C.O.R.-ul s-a născut din entuziasmul tinerilor ortodocși ce au simțit nevoia funcționarii in sânul comunității orașului a unei asociații de tineri ce promovează spiritul filocalic ortodox redescoperit de părintele Dumitru Stăniloae.

In 14 iunie 1990 s-a înființat A.S.C.O.R. București, filiala Craiova funcționează din 22 septembrie 1992, anul acesta împlinind-se 17 ani de activitate. A.S.C.O.R.-ul este cel mai des asociat cu conferințele pe teme religioase si culturale pe care le organizează, însă pentru oamenii ce nu cunosc mai îndeaproape asociația , desfășurarea activităților se realizează prin împărțirea pe mai multe departamente, organizează des pelerinaje cu studenți la mânăstiri din tara si editează o revista proprie de spiritualitate ortodoxa!

Cu toate acestea membrii asociației întreprind si acțiuni filantropice pentru cei aflați in nevoie. Sediul nostru se află în prezent  pe Câmpia Islaz nr.55 (in spatele Căminului 1, Agronomie). Pentru o mai buna cunoaștere a asociației noastre va invitam sa accesați paginile din dreapta.