Cine poate deveni membru ASCOR Craiova?

Este simplu. Orice tânăr ( student, liceean sau chiar absolvent de studii universitare sau postuniversitare) iubitor de Dumnezeu si de valorile stramosesti se poate alătura nouă. Sau orice tânăr care se regăseşte în activităţile noastre şi în atmosfera care se naşte în urma acestora.

Noi ne întâlnim zilnic, fie pentru activităţi constante, fie pentru rugăciunea de la sediu sau doar pentru că dorim să fim cât mai mult timp împreună. De fapt, acesta este adevăratul motiv al întâlnirilor noastre : dorinţa de a împărtăşi idei, dorinţe, năzuinţe, toate pentru folosul colectiv.

Mai ai timp si de ASCOR? Îţi  poţi împăca viaţa de student cu activităţile asociaţiei?

De ce nu? Sigur că da. ASCOR este un prilej sănătos şi foarte captivant de petrecere a timpului din studenţie, pe lângă cursurile universitare şi pregătirea pentru acestea.  Mulţi dintre membrii noştri au burse de merit, deşi sunt membrii activi.

De ce sunt şi altfel de membrii decât studenţi?

Pentru ca suntem o familie si avem nevoie de inzestrarile acelora care fiind mai mari, absolventi de studii universitare, sunt mai bine pregătiţi pe plan juridic, in ceea ce priveste aspecte de contabilitate sau pur si simplu sunt oameni cu o experienţă de viaţă mai consistentă. Iar liceeni, cel mai adesea, mustesc de entuziasm şi voinţă de acţiune.

Când şi unde vă găsesc?

Sediul nostru se află în prezent în Centrul Vechi, la răsărit de biserica Sfântul Ilie, pe strada Romain Rolland. Ne găseşti cu precădere aici seara incepand cu ora 19.00 (atunci se termina majoritatea cursurilor), dar şi ”pe teren” în funcţie de programul săptămânal care este făcut cunoscut pe pagina de Facebook , pe acest site sau prin mesaje telefonice.

O parte dintre membrii participă la slujbele religioase la biserica Madona Dudu din Craiova. Acolo îi poţi găsi pe cei mai mulţi şi mai activi dintre  tinerii ASCOR.

Te aşteptăm să te alături şi tu! Bucuria pe care ne-o faci interesându-te de activităţile noastre ne dă prilejul de a mărturisi că Dumnezeu este cu noi!

 

Impresii legate de A.S.C.O.R. Craiova

Am ajuns la ASCOR printr-o colega. Ceea ce m-a determinat sa mai vin a fost ca toata lumea a fost prietenoasa cu mine. Daca nu ma bagau in seama si nu vorbeau cu mine cu siguranta nu as mai fi venit. Asta se intampla probabil cu toti si din moment ce vin o data- ori nu mai vin niciodata- ori se indragostesc de ASCOR si n-o sa-l mai paraseasca. La un moment dat noii-veniti ajung sa vina zilnic la ASCOR, si asta pt ca asa simte sufletelul lor. Punctul culminant la ASCOR este cand noii-veniti ajung sa il vada pe Dumnezeu altfel decat credeau ei ca este. Si asa ajung sa se duca din ce in ce mai des la Biserica, se roaga mai mult (sau vorbesc cu Dumnezeu cum stiu ei) isi fac duhovnici, etc. Deznodamantul este ca la un moment dat cel venit o sa plece, sau o sa se departeze… … dar cu siguranta n-o sa-l uite pe Dumnezeu. Cred ca ascor-ul este o cale spre Dumnezeu.

(Georgiana Cimpoeireu- membru ASCOR Craiova, liceu)

—————————————————

Am aflat de ascor datorita conferitelor organizate, lucru care m-a incantat si mi-am dorit inca de la inceput sa activez ca membru. Pentru ca nu stiam nimic de faptul ca pot activa si elevii am amanat venirea pana atunci cand am fost admis student la Facultatea de Teologie. M-am inscris dupa ce am luat contact cu o parte din membri la seminariile de la Centul de formare si cosiliere al Maicii Siluana. Am gasit in ASCOR ceea ce nici nu stiam ca imi doresc…  o lume noua si in acelasi timp veche .

In prezent viata mea este marcata de ASCOR, si… imi place.

(Bogdan Peptusel- vicepresedinte in cadrul ASCOR Craiova)

———————————————————-

ASCOR (Craiova n.a.) este o adunare a studentilor crestin ortodocsi care indruma tineri sa pretuiasca mult mai mult religia si cuvantul lui Dumnezeu. Este un loc in care gasesti multa liniste sufleteasca si te face sa te simti mult mai aproape de Dumnezeu si sa apreciezi ca cel mai important pe acest pamant este mantuirea sufletului.

(Cristina Stanica- studenta ce a frecventat A.S.C.O.R. Craiova)

———————————————————–

(ASCOR Craiova n.a.) e un loc…binecuvantat cred…unde oamenii sunt mai buni..si totul pare sa fie mai frumos. Inainte era mai dezordonat si acum e mai ordonat.

(Elena Stroe – liceana ce a frecventat ASCOR Craiova)

———————————————————–

Ascor este o echipa de oameni dornici sa descopere tainele Bisericii si sa ii ajute si pe altii sa se apropie de Dumnezeu. La inceput nu stiam de existenta ascorului (national n.a) si am ramas placut impresionata ca exista si astfel de organizatii.

Este o experienta unica sa mergi in pelerinaj cu studenti straini.

(Mariana Stoian- studenta ce a studiat in Franta si care a participat la pelerinaje in diferite regiuni ale Romaniei facute de ASCOR (National) in parteneriat cu asociatia Nepsis din Franta)

———————————————————–

M-am gandit putin la ce as putea scrie despre ASCOR inainte si acum. Eu sunt in ASCOR de aproape 3 ani. Am luat contact cu cei de la ASCOR-ul de atunci prin intermediul conferintelor pe care le organizau. Am impresia ca au avut nevoie de putin ajutor dupa o conferinta si atunci am prins momentul sa-i intreb cum m-as putea inscrie ca membru. Cand au auzit ca sunt clasa a X-a, s-au uitat putin uimiti la mine si au zis sa mai astept putin. Eu bineinteles nu am fost ascultator si, odata cu inscrierile pe lista pelerinajului de la Putna (asta era prin vara lui 2004), mi-am completat si fisa de membru ASCOR. In vara aceea am parcurs cateva mii de kilometri cu ASCOR-ul, ceea ce mi-a permis, oarecum, sa-i cunosc mai bine pe membri sai.

Ceea ce m-a atras in mod deosebit atunci era faptul ca se discuta mult pe marginea unor probleme de ordin duhovnicesc, dar mai ales faptul ca se citea in comun. Citeam in fiecare seara din Proloage, din diferite carti anumite lucruri care ni se pareau interesante si apoi, cei care simteau nevoia, comentau sau completau cate ceva pe tema care abia fusese atinsa. Daca as puta face o remarca, extrem de subiectiva, as zice ca eram un pic mai seriosi, adica nu prea vedeam timpi morti, asa cum vad acum ca exista in ASCOR. Atunci mie cel putin ASCOR-ul imi promitea multe, si eu ii promiteam lui,de asemenea, o gramada. Acum vad ca ma simt putin dezamagit, cu toate ca nu m-am gandit bine care ar putea fi motivele si daca nu cumva acestea tin exclusiv de mine, deoarece nici eu nu pot spune ca am fost pana acum un membru care sa faca ceva cu adevarat util.

Oricum, in conceptia mea, ASCOR-ul ar putea face enorm de multe lucruri daca am gasi seriozitatea si maturitatea necesare.Pana atunci, ramanem la nivelul la care unii isi fac datoria din greu, altii se bucura numai de beneficiile pe care i le aduce statutul de membru, iar altii sunt total paraleli cu ceea ce ar trebui sa fie ASCOR-ul.Oricum, pana la urma, suntem doar niste tineri mai mult sau mai putin ( sau poate extrem de putin) orientati, care, avantati spre idealuri frumoase, ne dam si noi silinta, in masura fiecaruia, sa le atingem. E un fel de scoala in care ne dam seama de cat sacrificiu vom fi in stare in viata. Ceea ce as dori din toata inima pentru ASCOR ar fi sa luam foarte in serios apartenenta noasrta la o asemenea asociatie si sa ne dam seama ca mai intai de toate ne pretindem marturisitori ai lui Hristos intr-o lume pe care o stim cu totii. Deci sa nu fim nepasatori, caci ” blestemat tot cel ce face lucrul Domnului cu nepasare” (nu stiu de unde este citatul, oricum, de undeva din Santa Scriptura). Sa ne ajute Dumnezeu sa ne mantuim cu totii. Asta mi-o doresc cu toata inima. Si iertare daca am gresit pe undeva. Amin.

Catalin Topoe (membru ASCOR Craiova)

———————————————————–

Cand i-am intalnit pentru prima data pe tinerii de la ASCOR, I-am multumit lui Dumnezeu ca mai exista oameni cu inima curata, si asa “am pus inceput bun” vietii mele. Ei sunt pentru mine pilde vii despre cum sa ma bucur pentru fericirea altora si cum sa Il caut pe Dumnezeu in oameni. De la ei am invatat sa nu ma dau batut niciodata, pentru ca ASCOR-ul este un grup de invingatori…

Florin Cosmin Petcu (licean ce frecventeaza ASCOR-ul)

———————————————————–

Am ajuns la ascor pt ca m-a adus o prietena (o fata deosebita). Ma bucur pentru aceasta si o sa-i fiu recunoascatoare in veci. Acum sunt fericita si nu exagerez daca spun ca ASCOR-ul (Craiova n.a.) este un factor foarte important al fericirii mele. Insa cred ca ascor-ul lucreaza prea putin la imagine, si din cauza asta membrii sunt mai putini decat ar trebui sa fie. ASCOR- ul poate shimba multe, tinerii nu trebuie sa piarda sansa, nu trebuie sa piarda atatea bucurii le care i le poate oferi Dumnezeu.

(Marina Lazeanu -membru ASCOR Craiova- departamentul de sponsorizari )

————————————————————

Am venit in ascor in vara anului 2004 cand a fost organizat pelerinajul la Putna in memoria Sf. Stefan cel Mare si Sfant (pelerianj la inceputul caruia nu stiam decat 4 persoane si care la sfarsit mi-a daruit multi priateni )…vechiul ascor era plin de tineri prietenosi, sinceri, uniti, seriosi, intelegatori, glumeti,  ambitiosi, comunicativi…in fine despre vechiul ascor am numai impresii fffffffoarte bune! in tot acest timp am activat pe rand in toate departamentele ascor: revista, conferinte si mai apoi la asistenta sociala…..prima actiune desfasurata la asistenta sociala a fost participarea la spovedirea si impartsirea copiiilor de la centrul nr. 10 “Sf  Mina”….a fost ceva ce m-a impresionat enorm… atata suferinta dar si bucurie in acelasi timp pe chipurile celor mici….ascor trebuie sa isi continue actiunile desfasurate de fiecare departament….trebuie sa atraga noi membrii care vor sa se implice in desfasurarea acestor actiuni…si la cum se prezinta situatia acum in ascor e cam greu de realizat acest lucru…..

(Dana Privantu -membru ASCOR Craiova)

———————————————————————-

E prea mult sa cred ca ne putem numi un grup de tineri, mai degraba am fi niste copii care invatam sa crestem! imi pare ca vrem sinceritate, sau daca nu suntem , o cautam in noi si la ceilalti, si asta e un pas mare pentru a ne usura cresterea, pt ca adevarul este Hristos, si atunci el are grija sa ne cresca, sa ne invie, asa copii rai cum suntem cateodata …

(Crina Rusu- membru ASCOR Craiova)