diac. Adrian Sorin Mihalache

Ești ceea ce trăiești – diac. Adrian Sorin Mihalache

Odată cu venirea primăverii toată natura va este readusă la viață. Doar privește în jur și începi să te minunezi de toată splendoarea creației lui Dumnezeu: pomii înfloriți își revarsă mireasma asupra ta, florile multicolore îți încântă privirea, soarele strălucitor îți luminează fața și păsările călătoare se reîntorc acasă bucuroase. Toate acestea sunt acompaniate de vuietul Duhului Sfânt care vuiește prin lume sub forma unui vânt cald de primăvară. Cât de frumos spune psalmistul David: „Cât de minunate sunt lucrurile Tale, Doamne, toate cu înțelepciune le-ai făcut.”

ASCOR Craiova te invtă de 24 mai să sărbătorești venirea primăverii participând la o conferință dedicată ție – tânărul dornic de cunoaștere, tânărul dornic de frumos, tânărul în căutarea lui Dumnezeu. Conferința este susținută de părintele diacon Adrian Sorin Mihalache, cunoscător al unora dintre cele mai complexe domenii: teologie, matematică, neuroștiințe. Conferința se desfășoara sub titlul : „Ești ceea ce trăiești”(Comorile cunoașterii și provocările devenirii pentru tinerii de astăzi). Importanța acestui eveniment va fi dublată și de  lansarea de carte a conferențiarului.

Tânărul de când se naște este într-o continuă căutare și într-o continuă devenire, cu alte cuvinte căutăm să devenim. Căutăm să învățăm pentru a deveni învățați, căutăm să iubim pentru a fi iubiți, îl căutăm pe Dumnezeu pentru a deveni asemenea cu Dumnezeu; mereu suntem într-o continuă căutare, mereu căutăm și iar căutam, pentru a denveni ceea ce căutăm. Însă până unde duce această căutare? Ei bine, Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif ne oferă nouă, tinerilor, un răspuns foarte frumos: „Ce poate fi mai frumos și mai înduioșător decât un tânăr care a găsit sensul vieții în iubirea lui Hristos?” și mai departe adaugă „A găsit totul!”. Așadar, până a ajunge noi la aceste cuvinte trebuie să ne continuăm căutarea. Părintele Teofil Părăian spunea într-o conferință de la Mânăstirea Oașa: „ fără îndoială trebuie să folosești mijloace de a te apropia de Dumnezeu Hristos”. Așadar, tineri frumoși aflați în căutarea lui Hristos, această conferință este pentru noi, pentru apropierea noastră de Dumnezeu.

Nu uitați,  ne întâlnim joi, 24 mai la ora 18:00 în Sala Albastră a Universității din Craiova pentru a mai urca o treaptă în căutarea noastră. La eveniment, copii bolnavi de cancer de la secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgențe Dolj o să ne prezinte expoziția lor de mărțișoare confecționate manual, prilej de a oferi persoanelor dragi un gest de iubire.

Categories: Cultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *