Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala „Sfântul Dimitrie” Craiova este locul de întâlnire al studenților provenind în special de la facultățile din cadrul Universităților din Craiova dar și a altor tineri care au în comun dorința de a promova cultura și spiritualitatea creștin ortodoxă în rândul tinerilor, în special în mediul universitar.
Asociația funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Membru A.S.C.O.R. poate fi orice student, masterand sau doctorand ortodox ce simte nevoia să fie alături de niște tineri ca și el plini de frământări dar și căutări, cât și de aprofundare a spiritualității ortodoxe.

A.S.C.O.R.-ul s-a născut din entuziasmul tinerilor creștini ortodocși ce au simțit nevoia funcționării în sânul comunității orașului, a unei asociații de tineri ce promovează spiritul filocalic ortodox redescoperit de părintele Dumitru Stăniloae.
In 14 iunie 1990 s-a înființat A.S.C.O.R. București. Filiala din Craiova funcționează din 22 septembrie 1992, anul acesta împlinind 26 de ani de activitate.
A.S.C.O.R. este cunoscut publicului prin implicarea sa în organizarea multor evenimente culturale, în special conferințe având teme duhovnicești și teme de actualitate creștină.
Pentru mulți ASCOR este sinonim corului de tineri care an de an vestește nașterea mântuitorului și care are în repertoriu pe lângă mult iubitele colinde, pricesne și cântece patriotice.
Departamentele ASCOR Craiova sunt:
– Cultural-Misionar (Conferințe, Editură/Revistă, Rugăciune, Proiecții Filme),
– Social-Filantropic,
– Sportiv-Recreativ (Pelerinaje, Întâlniri, participare la evenimente organizate de alte organizații).