ICOANA ZILEI

 

CALENDAR ORTODOX

  

Filiale A.S.C.O.R. si L.T.C.O.R. 

 

la nivel national 

 

 

În prezent sunt 38 filiale A.S.C.O.R. si L.T.C.O.R. în tara, avandu-si locul în cele mai importante centre universitare. Totodata, alaturi de aceste filiale, de drept deplin, se numara alte cateva filiale, ce s-au dezvoltat si în locuri care nu dispun înca de centre universitare. Acestea din urma nu au înca statutul de organizare aferent, însa implinesc actiuni specifice filialelor de drept deplin, urmand ca mai apoi sa dobandeasca statutul necesar. 

 

Filialele A.S.C.O.R. si L.T.C.O.R. se întrunesc împreuna de doua ori pe an, primavara si toamna, pentru a lua decizii pentru diferitele probleme existente sau anumite actiuni la nivel national. Presedinte de onoare ,national este Parintele Patriarh, activitatea asociatiei fiind monitorizata anual de catre Patriarhie si Sfantul Sinod. 

 

Filiale A.S.C.O.R. sunt prezente atat în tara cat si în afara ei, Republica Moldova constituind si el un pamant al romanilor, era firesc ca la Chisinau sa existe o filiala A.S.C.O.R. care sa întregeasca prezenta studentilor romani în lucrarea caritabila si de propovaduire a valorilor ortodoxe si cu studentii basarabeni. Este de asemenea bine de consemnat rolul pe care A.S.C.O.R.-ul prin aceste filiale împreuna cu cea din Chisinau au putut realiza actiuni comune, care i-au reunit pe oameni, si au redeschis puntile de legatura între noi si cei din Basarabia, pentru ca credinta nu cunoaste granite. 

 

In curand se va face un site comun ce va cuprinde toate filialele si actiunile specifice fiecarei filiale in parte. Pana atunci, filialele mai mari dispun de propriul site, sau de bloguri proprii.Adresele site-urilor disponibile la nivel national se regasesc in bara din partea stanga numita ASCOR.