sigla 300

 

 

Precuvântare…

 

Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi Romani, filiala Craiova este asociatia studentilor ce provin de la majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii din Craiova care au dorinta de a promova cultura si spiritualitatea ortodoxa in randul tinerilor in special in mediul universitar. Asociatia functioneaza cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Membru A.S.C.O.R. poate fi orice student, masterand sau doctorand ortodox ce simte nevoia sa fie apropiat de niste tineri ca si el plini de framantari dar si cautari, cat si de aprofundare a spiritualitatii ortodoxe. A.S.C.O.R.-ul s-a nascut din entuziasmul tinerilor ortodocsi ce au simtit nevoia functionarii in sanul comunitatii orasului a unei asociatii de tineri ce promoveaza spiritul filocalic ortodox redescoperit de parintele Dumitru Staniloae.

In 14 iunie 1990 s-a infiintat A.S.C.O.R. Bucuresti, filiala Craiova functioneaza din 22 septembrie 1992, anul acesta implinindu-se 17 ani de activitate. A.S.C.O.R.-ul este cel mai des asociat cu conferintele pe teme religioase si culturale pe care le organizeaza, insa pentru oamenii ce nu cunosc mai indeaproape asociatia , desfasurarea activitatilor se realizeaza prin impartirea pe mai multe departamente, organizeaza des pelerinaje cu studenti la manastiri din tara si editeaza o revista propire de spiritualitate ortodoxa!

Cu toate acestea membrii asociatiei intreprind si actiuni filantropice pentru cei aflati in nevoie. Sediul nostru se află în prezent în Centrul Vechi, la răsărit de biserica Sfântul Ilie, pe strada Romain Rolland. Pentru o mai buna cunoastere a asociatiei noastre va invitam sa accesati paginile din stanga.